Laat HELEEN jou ondersteunen

Officemanagement van A tot Z.

Behoefte aan een verantwoordelijke, integere en bevlogen officemanager? Iemand die stevig in de schoenen staat, 24/7 bereikbaar is en pragmatisch te werk gaat? Dan ben je bij HELEEN aan het juiste adres. HELEEN beschikt over een eigen kantoor met diverse vergaderruimtes. De officemanager kan ook op kantoor ingezet worden. 

1. Kennismaking en behoeftebepaling

In deze fase zullen we met onze klanten kennismaken en hun behoeften en wensen bespreken. We zullen ons verdiepen in de bedrijfsactiviteiten en processen om zo de beste ondersteuning te kunnen bieden.

2. Taken en verantwoordelijkheden

Na het vaststellen van de behoeften van onze klant, zullen we een lijst opstellen van taken en verantwoordelijkheden die we op ons kunnen nemen. Dit kan variëren van het beheren van agenda’s, het boeken van reizen, het beantwoorden van e-mails en telefoontjes, tot het assisteren bij het opstellen van rapportages en presentaties.

3. Uitvoering

Tijdens de uitvoeringsfase zullen we de afgesproken taken op ons nemen en deze zo efficiënt mogelijk uitvoeren. We houden onze klanten op de hoogte van onze voortgang en zullen eventuele problemen zo snel mogelijk oplossen.

4. Evaluatie

Na afloop van onze diensten zullen we met onze klanten evalueren hoe het is gegaan en bespreken of er nog verdere ondersteuning nodig is. We zullen onze werkwijze en prestaties bespreken en kijken waar we kunnen verbeteren en optimaliseren.